"Сценарій цілком реалістичний": Меркель може залишитися на посаді канцлера ФРН

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель може зберегти посаду і після закінчення терміну своїх повноважень, аж до Різдва (25 грудня). Цілком можливо, що жінка залишиться виконувати обов'язки канцлерки до формування нового уряду. Такий прогноз озвучив лідер "лівої" парламентської групи ФРН Дітмар Барч, передають Патріоти України із посиланням на газету Der Tagesspiegel.

"Моя оцінка така: Меркель як і раніше буде канцлеркою, незважаючи на федеральні вибори, до Різдва", – заявив політик. На його думку, такий сценарій цілком реалістичний, оскільки після виборів у Німеччині 26 вересня очікуються тривалі переговори про коаліцію. "Це займе дуже багато часу, тому що, ймовірно, жодна партія не наблизиться до 30%. Це призведе до різних варіантів коаліції", – озвучив свій прогноз Барч, додавши, що виборці спостерігатимуть "чудову тактику" політиків.

Нагадаємо, що офіційно Меркель перестане бути федеральним канцлером ФРН після виборів, на установчому засіданні новообраного Бундестагу. Цікаво, що якщо Меркель протримається на посаді щонайменше до 17 грудня, то вона поб'є рекорд. Зараз канцлером Німеччини найдовше був Гельмут Коль, який перебував при владі 5869 днів. Через це Коль відомий як "канцлер єдності".

Нагадаємо, що до кінця каденції Меркель планує організувати зустріч чотирьох лідерів "нормандського формату". Вона вважає, що військoвий і пoлітичний тиск на Україну можна зменшити, дoмoвляючись із лідерoм Кремля Володимирoм Путіним не "віч-на-віч", а "трoє прoти oдного".

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...