"Сценаріїв може бути два": Експерт розповів, скільки триватиме український контрнаступ

Скільки триватиме український контрнаступ, покаже тільки бойова обстановка, але сценаріїв може бути два, впевнений керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Главреду він зазначив, що наступ може бути швидким, коли вдасться пробити лінії оборони ворога, просунутися в тил, завдати йому серйозних втрат і звільнити значну частину української території.

"Другий варіант буде повільнішим, якщо ворог упиратиметься і застосовуватиме все, що тільки може, і матиме певні успіхи в обороні. Тоді нам потрібно буде застосовувати той артилерійський вогневий вал, але краще, ніж це робили росіяни, точніше і ефективніше", - пояснив експерт.

Мусієнко підкреслив, що наш успішний контрнаступ дасть відповідь на те, яка це буде частина звільнених територій.

"Також контрнаступ зменшить потенціал російських військ, зіграє на деморалізацію особового складу військ РФ, і може спричинити певні події в Росії і дати нам додаткове вікно можливостей. Все це разом дійсно може призвести до того, що війна може завершитися раніше. Принаймні, поточна її фаза", - підсумував експерт.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....