Студенти завжди чекали його лекцій: На фронті загинув викладач історії з Кам'янця-Подільського


Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув історик, екскурсовод, викладач кафедри історії Кам'янець-Подільського університету Вадим Стецюк. 1 грудня з ним попрощалися в Кам'янці-Подільському. У загиблого залишилися дружина і син, передають Патріоти України.

40-річний Вадим Стецюк ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну хотів піти служити в армію. Однак сімейні обставини утримували його від цього. Але після 24 лютого він сам відправився у військкомат, хоча військового досвіду не мав, пише Obozrevatel.

Новина про загибель викладача шокувала багатьох його колег і друзів. Ті, хто хоча б раз побував на його екскурсіях в Кам'янець-Подільському заповіднику, згадують його як одного з кращих знавців історії цього краю, а також як дуже цікавого оповідача. Він володів дивним почуттям гумору, з жартами він вів і свої екскурсії, що дуже подобалося туристам.

"Він був людиною дуже зацікавленою, працював з самовіддачею, все, за що він брався, доводив до кінця. Студенти дуже поважали і любили його, він завжди знаходив з ними спільну мову", – розповів завідувач кафедри історії України Олександр Завальнюк.

На сторінці загиблого військового у Facebook колишні студенти пишуть, що завжди із задоволенням приходили на його лекції з історії.

Через війну Вадим Стецюк так і не встиг закінчити свою докторську дисертацію. Вона була присвячена темі перебування російських військ на території Правобережної України, починаючи з 70-х років 19-го століття і до 1914 року. Він має 120 наукових публікацій та кілька монографій. Стецюк був частим учасником різних міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...