Студенти завжди чекали його лекцій: На фронті загинув викладач історії з Кам'янця-Подільського


Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув історик, екскурсовод, викладач кафедри історії Кам'янець-Подільського університету Вадим Стецюк. 1 грудня з ним попрощалися в Кам'янці-Подільському. У загиблого залишилися дружина і син, передають Патріоти України.

40-річний Вадим Стецюк ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну хотів піти служити в армію. Однак сімейні обставини утримували його від цього. Але після 24 лютого він сам відправився у військкомат, хоча військового досвіду не мав, пише Obozrevatel.

Новина про загибель викладача шокувала багатьох його колег і друзів. Ті, хто хоча б раз побував на його екскурсіях в Кам'янець-Подільському заповіднику, згадують його як одного з кращих знавців історії цього краю, а також як дуже цікавого оповідача. Він володів дивним почуттям гумору, з жартами він вів і свої екскурсії, що дуже подобалося туристам.

"Він був людиною дуже зацікавленою, працював з самовіддачею, все, за що він брався, доводив до кінця. Студенти дуже поважали і любили його, він завжди знаходив з ними спільну мову", – розповів завідувач кафедри історії України Олександр Завальнюк.

На сторінці загиблого військового у Facebook колишні студенти пишуть, що завжди із задоволенням приходили на його лекції з історії.

Через війну Вадим Стецюк так і не встиг закінчити свою докторську дисертацію. Вона була присвячена темі перебування російських військ на території Правобережної України, починаючи з 70-х років 19-го століття і до 1914 року. Він має 120 наукових публікацій та кілька монографій. Стецюк був частим учасником різних міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...