Стурбовані ростом впливу вискочки-зека: Кремлівці створюють нову ПВК для ослаблення Пригожина, - ISW

Прискорено утилізувати зеків у штрафних батальйонах незабаром буде не лише пригожин.

Кремль задумав нову приватну військову компанію, щоб стримати вплив на політичній арені Росії глави ПВК Вагнера Євгена Пригожина, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Створення нового бойового угруповання доручили Армену Саркісяну. Він є власником холдингової компанії Ташир, давнього субпідрядника російської державної енергетичної компанії Газпром.

Ймовірно, що високопосадовці схвалили зусилля Саркісяна, оскільки приватні військові компанії в Росії заборонені законом, нагадали аналітики.

"Російські офіційні особи можуть сприяти подальшому просуванню існуючих паралельних військових структур Кадирова і зусиль Саркісяна щодо створення приватної військової компанії для протидії зростанню впливу Пригожина, який використовує свої структури, щоб зарекомендувати себе як центральна фігура в російській політиці", - повідомляють аналіти.

Також наголошується, що глава Чечні Рамзан Кадиров регулярно просуває свої зусилля щодо створення паралельних військових структур на базі Чечні.

Нещодавно Кадиров зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним і заявив, що вони обговорювали створення нових підрозділів російської армії та Росгвардії, що складаються з чеченського персоналу.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...