Створення терористичної організації, спроба повалення конституційного ладу України: СБУ оголосила підозру екс-нардепу Партії регіонів

З початку російської агресії проти України екс-нардеп-інвалід підтримував анексію Криму та окупаційні дії Росії на Донбасі. У січні 2015 року він виїхав до Росії.

Служба безпеки України оголосила заочну підозру колишньому депутату Верховної Ради України від Партії регіонів щодо його участі у створенні терористичної організації та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, повідомила пересслужба СБУ.

«Оперативники та слідчі СБУ встановили, що ексдепутат з початку російської агресії підтримував анексію Криму та окупаційні дії Росії на Донбасі. У січні 2015 року він виїхав до Російської Федерації, де перебуває до цього часу. Співробітники спецслужби з’ясували, що спільник терористів продовжує брати активну участь в інформаційній війні проти України та просуває російські інтереси на півдні України, зокрема на Херсонщині. Він також періодично відвідує тимчасово окуповані райони Донбасу та АР Крим», – йдеться в повідомленні.

При цьому в СБУ не називають імені зловмисника.

Олексій Журавко є інвалідом від народження, що не завадило йому зробити стрімку кар'єру

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в правоохоронних органах, йдеться про народного депутата Верховної Ради V і VI скликань (2006-2012) Олексія Журавка, .

У СБУ кваліфікували дії підозрюваного за ч.2 ст.109, ч.1 ст.258-3, ч.1 ст.332-1 Кримінального кодексу України і повідомили про здійснення слідчих (розшукових) дій, спрямованих на його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Прикидаються цивільними: З Тульської області в Україну сунуть окупанти

вівторок, 21 травень 2024, 13:31

До 600 російських окупантів з Тульської області (РФ) під виглядом цивільних пересуваються до Луганської області. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону, передають Патріоти Україн...

Нові ризики: Відключення електроенергії зашкодять оборонці України, - The New York Times

вівторок, 21 травень 2024, 11:30

Атаки Російської Федерації по Україні викликають дедалі більше занепокоєння, адже відключення електроенергії вплине не лише на споживачів, але й завдасть шкоди оборонній промисловості. Про це повідомляє The New York Times. «Це, безумовно, уповільнює ви...