Створення трибуналу щодо злочинів Росії: Зеленський розповів, про що домовився з міністрами семи країн

Президент України Володмир Зеленський зустрівся 28 листопада в Києві з міністрами закордонних справ семи країн Північної Європи: Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Швеції, Норвегії, Ісландії. Про це йшлося у зверненні глави держави, передають Патріоти України.

За словами Зеленського, посадовці обговорювали українські потреби в захисті та відбудові нашої країни. Президент також подякував їм за спільний візит до України – "дуже важливий саме зараз жест підтримки й солідарності".

Володимир Зеленський повідомив, що досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці як в оборонній сфері, так і в енергетичній. Є угоди й щодо проєктів відбудови України, а також у санкційній сфері.

Він наголосив, що під час діалогів з міністрами країн Північної Європи обговорили створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

"З кожною з делегацій обговорювали українську формулу миру, дуже детально – можливу участь кожної держави в реалізації пунктів формули. Активно працюємо й для того, щоб створити спеціальний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України. Працюємо на різних рівнях", – зазначив Зеленський.

Він повідомив, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак узяв участь у конференції, що відбулася у Франції, де працюють члени робочої групи з питання створення трибуналу.

Також Зеленський говорив з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Нідерланди надають Україні суттєву допомогу в підготовці трибуналу щодо агресії та у встановленні правди про всіх російських убивць і катів. Україна за це вдячна.

"Почув дуже важливий сигнал від пана прем’єр-міністра Рютте – сигнал щодо наступного року. Підтримка нашої держави лише зростатиме", – сказав президент.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...