Створюють живий щит: РФ розселяє у прифронтові міста раніше "евакуйованих" українців, - ЦНС

Російські окупанти проводять "деевакуацію" мешканців Токмака й Василівки, яких раніше вивезли нібито для безпеки у Бердянськ, передають Патріоти України.

"Окупанти почали повертати додому мешканців населених пунктів, як розташовані безпосередньо на лінії зіткнення, аби використати їх як "живий щит", - повідомляє Центр нацспротиву (ЦНС)

При цьому гауляйтери оголосили про відкриття шкіл на лінії зіткнення, хоча в приміщеннях учбових закладів розміщенні російські військові. Присутність окупантів на території школи пояснюють "воєнізованою охороною задля безпеки дітей". Фактично ж на вільних поверхах розміщуються бойові підрозділи ЗС РФ. Крім того, продовжується примусова паспортизація населення.

"Фактично, ворог скористався "евакуацією" аби паспортизувати мешканців, адже лише за наявністю червоної макулатури люди могли отримати помешкання та соціальні виплати. Тепер же їх примусово повертають у домівки, де ведуться бойові дії", - додали у ЦНС.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...