"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України.

Про це в інтервʼю OBOZ.UA сказав експерт з військових питань Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій. За його словами, росіяни таким чином нагнітають паніку серед українців.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати. Створюється паніка, під це все створюється ІПСО, так звані, інформаційно-психологічні операції, спеціальні операції. От все це і робиться з метою нагнітання загального психозу", – пояснив він.

Козій додав, що Одеса є важливою ще й тому, що в місті розвинена морська інфраструктура, там є порт, який сам по собі дуже важливий з точки зору постачання вантажів, зерна за угодами з ООН та інших товарів.

Він не виключає, що командування генштабу ЗС РФ може хотіти створити своєрідний міст між Придністровʼям, Одесою, Херсоном та Кримом, проте на сьогодні такий розвиток подій є маловірогідним. Для цього у ворога немає сил та засобів.

"Шкода, що наші люди гинуть. Дуже шкода, але у нас немає іншого шляху і на сьогоднішній день, ми сьогодні повинні створити все необхідне для того, щоб запрацювала оборонна промисловість – раз, покарали всіх, хто причетний до роззброєння Збройних сил, і вибачте, розвалу нашої оборонної промисловості – два. І створили всі умови для того, щоб ми і далі могли фактично розвивати свою оборонку – це три. Якщо ми цього робити не будемо, ми постійно від когось будемо залежати", – сказав Козій.

Організовувала псевдореферендум та агітувала за росіян: СБУ затримала мешканку Херсонщини (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 23:28

Служба безпеки України затримала організаторку псевдореферендуму в Херсонській області, яка агітувала українців підтримати приєднання регіону до Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Фігуранткою є місцева мешканка тоді захопленого Б...

Міністр цифрової трансформації пояснив підстави для бронювання ІТ-фахівців Favbet Tech і Glovo

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:51

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, чому фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важливих для економіки підприємств мають бути заброньовані, передають Патріоти України. «Фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важлив...