Сучасні крилаті гусари проти московської навали: На охорону свого держкордону від провокацій Лукашенка Польща підняла кавалерію тероборони

Кінні патрулі територіальної оборони Польщі охороняють кордон з Білоруссю

Охорону кордон з Білоруссю посилили кінні патрулі територіальної оборони Польщі, зазначають Патріоти України.

Польські кінні патрулі територіальної оборони були спрямовані до східного кордоку країни. Вони охороняють межу з сусідньою Білоруссю.

Такі патрулі особливо корисні в місцевості зі складним рельєфом та лісистою місцевістю, яка трапляється на кордоні з Білоруссю.

Кінні патрулі територіальної оборони Польщі охороняють кордон з Білоруссю. Кінні патрулі на кордоні з Білоруссю. Фото: ТрО Польщі

Розгортання територіальної оборони відбувається на тлі повідомлень, що минулого тижня білоруські прикордонники обстріляли на кордоні польських військових.

Наприкінці вересня, Польща додатково направила 500 військовослужбовців та спецтехніку в прикордонний з Білоруссю регіон, щоб зміцнити його на тлі зростаючого міграційного тиску з боку політичного режиму сусідньої країни.

Кінні патрулі на кордоні з Білоруссю. Фото: ТрО Польщі

У серпні Польща вирішила побудувати паркан висотою 2,5 метра на кордоні з Білоруссю. Станом на 7 вересня вже було зведено 40 кілометрів огорожі. Тоді також було повідомлено, що польські військові разом з прикордонною службою вже патрулюють прикордонну ділянку з Білоруссю.

Кінні патрулі мають ряд переваг перед автотранспортом. Коні дозволять військовим значно скоротити час обходу периметра території, яка знаходиться під їхньою охороною.

Незамінні вони і при охороні розтягнутих ліній комунікацій, в першу чергу транспортних. Стануть в нагоді такі патрулі і при постачанні їжі та боєприпасів на віддалені блокпости у важкодоступних для транспорту районах.

Кінні патрулі територіальної оборони Польщі охороняють кордон з Білоруссю. Кінний патруль на кордоні з Білоруссю. Фото: ТрО Польщі

Кінні підрозділи досі широко використовуються в багатьох арміях світу. У Великій Британії є кавалерійські частини англійської королівської гвардії. У Німеччині в гірсько-піхотних підрозділах використовують коней-ваговозів та мулів. Казахстан має кінно-єгерський батальйон.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...