Сучасні в них тільки... кольори: "Унікальні" зразки техніки РФ виявилися радянськими машинами (відео)

Штатні кремлівські пропагандисти активно рекламують нові зразки російської техніки. Вони називають її унікальною зброєю і описують улюбленою фразою "аналогов нєт". За більш ніж 50 днів з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну наші бійці захопили чимало бойових машин ворога. І два зразки виявилися очевидним прикладом корупції в армії Путіна, адже це радянська техніка в сучасних кольорах. Журналіст ТСН випустили сюжет, в якому склали рейтинг трофейних бойових машин, захоплених ЗСУ. У список потрапила САУ 2С34 "Хоста" вартістю $900 тисяч за штуку, повідомляють Патріоти України.

Фактично це та ж сама радянська самохідна артилерійська установка "Гвоздика", тільки перефарбована в сучасні кольори. Однак росіяни позиціонували САУ 2С34, як глибоку модернізацію "Гвоздики" з компонентами від 2С31 "Вєни", 2С23 "Нони-СВК" і "Об'єкта 118".

Те ж саме стосується комплексу радіоелектронної боротьби "Ртуть БМ". Це радянська технологія, яку росіяни чомусь називають сучасною. Техніка використовувалася, щоб глушити зв'язок у Гостомелі та Бучі. А коли окупанти тікали з Київської області, то кинули одну з таких машин. Її офіційна вартість становить $2,3 мільйона.

Джерело: ТСН.ua

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...