Суд покарав російську агентку "Побєду": "Зливала" координати летовищ та складів

Українська контррозвідка Служби безпеки викрила ще одну зрадницю. Нею виявилася мешканка Житомирщини, яка допомагала ворогу, зазначають Патріоти України.

Як уточнили у СБУ, зловмисницю затримали на Житомирщині в ході спецоперації української контррозвідки ще у червні 2022 року. Вона збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на північному напрямку. У зоні "особливої уваги" російської агентки були залізничні маршрути перевезення військової техніки та боєприпасів ЗСУ через територію регіону.

Крім того, серед основних її завдань було виявлення:

  • логістичних складів з артилерійським озброєнням,
  • аеродромів можливого базування української бойової авіації.

За даними слідства органів безпеки, зрадницею виявилась мешканка одного із селищ Житомирської області. Після початку повномасштабного вторгнення її завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки, який обрав для неї оперативний псевдонім "Побєда".

Яке покарання отримала зрадниця

Жительку Житомирщини звинуватили за статтею про державну зраду. Вироком суду жінку засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Херсонщині 11-річний хлопчик підірвався на російській міні - голова ОВА

субота, 11 травень 2024, 18:29

У Музиківці Херсонської області 11-річний хлопчик отримав осколкові поранення ніг, грудної клітки та живота, підірвавшись на російській міні. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. За його словами, дитин...

Українські військові збили черговий Су-25 окупантів на Донеччині

субота, 11 травень 2024, 17:45

Українські військові зі 110 окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", перед...