Десятки депутатів ОПЗЖ збіглись рятувати: Суд прийняв рішення по Медведчуку (фото, відео)

У п'ятницю, 21 травня, Київський апеляційний суд прийняв рішення залишити запобіжний захід для нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука без змін. Він буде перебувати під домашнім арештом до 9 липня, передають Патріоти України.

Таким чином, суд не задовольнив клопотання прокурорів і захисту обвинуваченого, передає "Страна". Офіс генпрокурора вимагав, щоб Медведчука взяли під варту, але рішення суду першої інстанції залишилося чинним.

Адвокати нардепа намагалися добитися того, щоб його відпустили на поруки. Цю місію на себе хотіли взяти відразу 26 депутатів від ОПЗЖ. Всі вони були присутні в залі під час засідання, яке в цілому тривало п'ять годин.

Медведчук сказав, що він, як і його захист, незадоволені таким рішенням. Він заявив, що суд мав скасувати домашній арешт. "Ми націлені на боротьбу, щоб довести безпідставність і приблизність доказів, які висунула прокуратура", – сказав лідер ОПЗЖ.

Нагадаємо, сам Медведчук був присутній у залі суду під час розгляду апеляції. Також під будівлю прийшли як його прихильники, так і противники.

Під будівлею суду було багатолюдно.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...