Суд у Москві виніс вирок Гіркіну-Стрєлкову

Московський міський суд засудив російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до чотирьох років колонії загального режиму. Про це повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України.

Зазначається, що Гіркіна визнали винним за ч. 2 ст. 280 КК РФ (Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності). Об'єднана пресслужба судів РФ повідомляє, нібито Гіркін «публічно закликав користувачів до екстремістської діяльності».

Ексспівробітника ФСБ Гіркіна затримали 21 липня в Росії за підозрою в екстремістській діяльності. На початку серпня російські спецслужби його справу засекретили.

Обвинувачення висувалися на підставі двох постів Гіркіна в Telegram. В одному він розмірковував про потенційну здачу Криму російськими військами, в іншому — про невиплату зарплати військовим. Його обвинувачують у закликах до екстремізму. Терористу та воєнному злочинцю загрожує до п’яти років позбавлення волі в РФ.

Гіркін зараз перебуває в міжнародному розшуку у справі про знищення малайзійського Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом. Щодо нього було ухвалено вирок, який передбачає довічне позбавлення волі.

Гіркін публічно критикував диктатора Володимира Путіна. Також 31 серпня він оголошував про свої наміри стати президентом РФ і назвав свої «плюси» порівняно з Путіним.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: