Суд відпустив під заставу: Директорка гімназії, яка хотіла стати міністром освіти за окупантів, втекла з України

Директорка приватної гімназії на Київщині Алла Душкіна (Ратушна), яку суд підозрює у роботі на російських окупантів, втекла з України. За даними слідства, вона здавала росіянам позиції Збройних сил України, а загарбники пообіцяли призначити її "міністреркою освіти". Про це розповів адвокат Душкіної під час судового засідання у середу, 7 лютого, передають Патріоти України із посиланням на видання "Новини N".

Як зазначається, прокуратура перевіряє дані про перетин підозрюваною кордону з Угорщиною. "Душкіна Алла через пропускний пункт перетнула державний кордон у напрямку Угорщини. З огляду на всю інформацію, розуміємо, що вона не з'явиться", – зауважив прокурор.

31 липня стало відомо, що Душкіна вийшла на волю під заставу у розмірі 500 тисяч гривень. При цьому сама вона на перше засідання не прийшла, надавши довідку, що знаходиться на лікарняному.

1 липня в Офісі генпрокурора повідомили, що висунули жінці звинувачення в держзраді і направили до суду обвинувальний акт. Розслідування показало, що директорка ще до початку повномасштабної війни мала проросійські погляди та підтримувала окупацію Криму та ОРДЛО.

"Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв'язки зі спецслужбами країни-агресора", – повідомили у прокуратурі.

Жінка передавала куратору інформацію про місцезнаходження ЗСУ та тероборони, а також інформацію про державних, політичних та культурних діячів України, які виступають проти російської агресії. В умовах військового стану держзрада карається ув'язненням на строк від 15 років до довічного з конфіскацією майна.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....