Суд виніс вирок колаборанту, який видавав себе за монаха й освячував російські танки під час боїв за Київ

Реальний строк покарання дістав колаборант, який співпрацював з російськими окупантами в період боїв за Київ. Про це повідомила Служба безпеки України 12 квітня, передають Патріоти України.

За даними слідства, під час окупації селища Андріївка в Бучанському районі він одягнув рясу монаха й прийшов на позиції російських військ. Там він запропонував окупантам свою допомогу у війні проти України. Спочатку він розмістив у власному будинку підрозділ російських військових, потім забезпечував загарбників продуктами й "наводив" на помешкання односельців, які окупанти потім пограбували.

Також засуджений освячував колони російської бронетехніки, які рухалися в напрямку передової. Водночас насправді жодного стосунку до релігійного середовища фігурант не мав, повідомили в СБУ.

Після звільнення району він залишився в селищі й сподівався "відсидітися" у власному помешканні, ідеться в повідомленні. Однак співробітники СБУ затримали його у квітні 2022 року.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним за ч. 4, 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Враховуючи співпрацю зі слідством, йому призначили 10 років тюрми з конфіскацією майна.

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....

Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...