Суд виніс вирок військовому з Чернігівщини, який забезпечував окупантів житлом і продуктами

У п’ятницю, 8 грудня, Державне бюро розслідувань повідомило, що за вчинення державної зрадидо 15 років позбавлення волі з конфіскацією засуджено військовослужбовця, який забезпечував російських окупантів житлом і продуктами. У пресслужбі відомства зазначили, що також зрадника позбавлено військового звання «майстер-сержант», передають Патріоти України.

Встановлено, що ексспівробітник Управління державної охорони 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах запровадженого воєнного стану. Він порушив військову присягу та перейшов на бік ворога.

На момент захоплення села Нова Басань Чернігівської області чоловік перебував вдома після лікарняного. Замість повернення до місця служби у Києві він пішов на співпрацю з ворогом.

За інформацією відомства, зрадник виконував накази командирів збройних сил рф, поселив їх у своєму помешканні, готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та майно у місцевих мешканців.

У ДБР зазначили, що також він брав участь у розграбуванні товарів з місцевого магазину та зі зброєю здійснював патрулювання населеного пункту.

Окупанти кинули зрадника під час втечі з Чернігівської області попри те, що він намагався сісти на ворожу бронетехніку з сумками із награбованим. Його було затримано після звільнення села.

Суд визнав експравоохоронця у державній зраді та самовільному залишенні військової частини або місця служби (ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 407 КК України). Вирок набирає чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги. До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

"Питання не стільки в термінах": Романенко пояснив, як можна покращити стратегічну ситуацію на Херсонщині

понеділок, 3 червень 2024, 6:47

Засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.), генерал-лейтенант Ігор Романенко проаналізував важливість утримання плацдарму на лівому березі Дніпра Херсонської області. Таку думку він висловив ...

"Ми розвиваємося паралельно": Військовий назвав різницю між армією України та Росії

понеділок, 3 червень 2024, 6:30

Росія не сильно відрізняється по роботі від нас. Всі генерали вчилися в одних і тих самих школах в один і той самий час. Таку думку висловив оператор БПЛА в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua. “І зараз управління відрізняється, але сам факт того, що в них є...