Суд виніс вирок зраднику із Краматорська, який зливав РФ адреси бомбосховищ (фото)

До 11 років позбавлення волі засудили жителя Краматорська, який передавав донецьким бойовикам та російському командування адреси бомбосховищ та фортифікацій. Про це повідомили пресслужба Донецької обласної прокуратури, пресслужба Офісу генерального прокурора та пресслужба Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Прокурор довів, що у лютому 2022 року чоловік виконував прохання однокласниці, яка входить до складу угруповання донецьких бойовиків. Він неодноразово збирав та через месенджер передавав їй детальну інформацію щодо розташування бомбосховищ, протитанкових й інших загороджувальних споруд у Краматорську. Про отриману інформацію жінка "звітувала" ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників.

СБУ повідомляє, що отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки і проведення ракетних ударів по Краматорську. Прокуратура наголошує, що засуджений усвідомлював, що ця інформація може бути використана ворогом на шкоду територіальній цілісності та обороноздатності держави.

Його затримали у березні. Під час обшуку у чоловіка виявлено мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

Суд визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Чоловіку призначено покарання у вигляді 11 років ув’язнення.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...