Суд виправдав трьох молодих чеченців, які посеред дороги побили тодішнього нардепа Мустафу Найєма

Шевченківський районний суд Києва виправдав трьох нападників у квітні 2018 року на тодішнього нардепа від Блоку Петра Порошенка Мустафу Найєма. Про це розповів брат Найєма, адвокат Масі Найєм, зазначають Патріоти України.

Рішення про виправдання Умолта Темербулатова, Ахмеда Саітова і Магомеда-Саліха Саітова ухвалила суддя Оксана Голуб. Найєм підкреслив, що зазначене рішення суд прийняв нібито у зв’язку з відсутністю складу злочину і неприпустимості окремих доказів.

За словами Найєма, представники потерпілого неодноразово звертали увагу на упередженість суду. Судді Голуб двічі заявлявся відвід з підстав, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 75 КК України.

Крім того, суд декілька разів безпідставно відмовив у задоволенні ряду інших клопотань, які могли б довести провину нападників.

“Вважаємо, що у нас достатньо підстав для звернення до Апеляційного суду, що ми і плануємо зробити після отримання тексту судового рішення”, – уточнив Найєм у себе в Facebook.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року в результаті конфлікту на дорозі в центрі Києва кілька чоловіків побили нардепа Мустафу Найєма, він потрапив у лікарню. Поліція затримала 3 з 4 нападників — Магомеда-Саліха Саитова, Ахмеда Саітова і Умолта Темербулатова. Чеченцям оголосили підозри у хуліганстві, вчиненому групою осіб, і відправили цілодобовий під домашній арешт.

Головний підозрюваний — 29-річний Магомед-Амін Саітов — через дві години після інциденту полетів з України в Баку. 2 травня 2018 року його оголосили в розшук, 5 травня затримали в Азербайджані, а 7 травня відпустили у зв’язку з відсутністю відповідних документів з української сторони. Шевченківський райсуд Києва заочно заарештував Магомеда-Амін Саітова, 23 вересня 2019 року його затримали.

Магомед-Амін СаітовПергляньте ще раз запис про зухвале побиття "золотою молоддю" в центрі Києва народного обранця

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...