Суд визнав брехнею звинувачення Яценюка в розкраданні грошей "Стіни" на кордоні з РФ

Арсеній Яценюк виграв справу щодо звинувачень у розкраданні грошей на проекті "Стіна". Про це повідомила його прессекретарка Ольга Лаппо у соцмережах, передають Патріоти України.

Суд тривав кілька років, крапку поставив Київський апеляційний суд. "Визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію", — отримали судове рішення, яким спростовується чергова брехня щодо Арсенія Яценюка. Такий собі діяч Олег Соскін у 2020 році в статті на "Главреді" наговорив на судовий позов. Зокрема, заявив, що колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк "Украл деньги проекта "Стена", — повідомила Лаппо.

Нагадаємо, реалізація проекту зі зведення "Стіни" на кордоні з РФ розпочалася 2014 року, стала предметом досудового розслідування НАБУ і отримала народну назву "стіна Яценюка". У вересні 2014 року Арсеній Яценюк, який на той час очолював уряд, пообіцяв звести стіну на кордоні між Україною та Російською федерацією через розгортання війни на сході України. Передбачалося, що спершу "Стіну" зведуть на ділянках, що знаходяться поза зоною конфлікту, а пізніше, після завершення бойових дій — на територіях, де вони проходили.

На практиці це виявилася рокадна дорога і звичайна триметрова огорожа із вишками, яка не втримала повномасштабний наступ росіян взимку 2022 року. На проект із державного бюджету витратили більше чотирьох мільярдів гривень.

У 2017 році правоохоронці затримали вісьмох осіб, підозрюваних у розкраданні коштів, призначених для реалізації проєкту "Стіна".

Ще тоді військовий аналітик Вячеслав Целуйко говорив, що сенсу у "Стіні" немає, сама по собі вона не зможе зупинити ворога. "Сенсу у заборі немає, а він коштує чималих грошей. Паркан від диверсантів майже не захистить, на усіх ділянках, де його побудували, контрабандисти вже зробили дірки. Сучасні засоби ріжуть цю проволоку без зайвих проблем. Протитанковий ров ефективний тільки при наявності військ, які його прикривають. Якщо викопати його просто так, ефективність буде дорівнювати нулю. Як система захисту "Стіна" не працює у будь-якому варіанті, тому що тільки в Харківській області 315 км кордону з Росією. Щоб утримати фортифікаційну полосу такої довжини, треба значну кількість військ, яких в Україні немає", — говорив Целуйко.

У 2022 році "Стіна" Яценюка не допомогла втримати російську навалу. Через неї пройшли тісячі одиниць важкої техніки і десятки тисяч окупантів.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...