Суд залишив Стерненка під вартою

Приморський районний суд Одеси залишив під вартою активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років і 3 місяців колонії. Про це повідомляють на сторінці Стерненка у фейсбуці, зазначають Патріоти України.

"Суддя Єршова самовільно залишила Стерненка під вартою", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні суд розглядав клопотання адвокатів про звільнення активіста із СІЗО. Захист подав апеляцію на вирок суду і застосований запобіжний захід.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Стерненка та його соратника Руслана Демчука винними у викраденні людини і засудив обох до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з частковою конфіскацією майна. Стерненко вважає справу політично вмотивованою.

Мова йде про викрадення Сергія Щербича, який у 2015 році став місцевим депутатом від проросійської партії "Родіна". Щербича викрали та катували, вимагаючи від нього відмовитися від ще неотриманого депутатського мандата.

Постраждалий написав заяву проти Стерненка, після чого активіста, який на той час очолював одеський "Правий сектор", заарештували. Через декілька днів Апеляційний суд випустив Стерненка під заставу. Розслідування тяглося аж до нині.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....