Суддею змагань став відомий кулінар: Українські міністри влаштували між собою борщ-батл (фото)

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, участь міністрів у борщ-батлі вкрай важлива для промоції страви.

Українські міністри взяли участь у марафоні "Культура і традиція приготування українського борщу": міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, глава мінкульту Олександр Ткаченко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр юстиції Денис Малюська та віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина приготували національну українську страву. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України на власній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, участь міністрів у борщ-батлі вкрай важлива для промоції страви та включення “Культури приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

"У команді із Ольгою Стефанішиною готували борщ за всеукраїнським рецептом з вишнями! Вийшло смачно, як і у команди-суперників Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського. Їхній особливий інгрідієнт – смажена капуста. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці – завжди виходить смачно", - йдеться в повідомленні.

Глава Мінкульту наголосив, що борщ по-міністерськи є відповіддю росіянам, які намагаються присвоїти собі українську страву. Додамо, що головним суддею "змагань" міністрів був відомий український кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...