Суддя був у відпустці? В Офісі генпрокурора розповіли, як затриманому в Києві "заступнику міністра ДНР" вдалося втекти на окуповану територію

Колишньому "заступнику міністра інформації ДНР" Володимиру Пряхіну, який був затриманий у Києві в лютому 2021 року, вдалося виїхати на окуповану територію Донбасу. Термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту закінчився ще 18 жовтня 2021 року. Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на джерело в Офісі генерального прокурора, передають Патріоти України.

Клопотання про продовження запобіжного заходу Пряхіну було подано прокурором до суду 6 жовтня минулого року, проте засідання, призначене на 7 жовтня, не відбулося через неявку адвоката. Наступне засідання, 18 жовтня, не відбулося через перебування на лікарняному головуючого судді та ще одного судді, який у відпустці. Термін дії попереднього рішення закінчився, тому обвинувачений з 19 жовтня залишився без запобіжного заходу.

При цьому чергове підготовче засідання було призначене судом лише на 12 січня 2022 року. Крім того, прокурор ще 25 жовтня 2021 року подав клопотання про обрання Пряхіну запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, проте воно досі не розглянуте.

В ОГП зазначили, що у разі неявки обвинуваченого на наступне судове засідання 18 березня без поважних причин прокурор подасть клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Володимир Пряхін із 2014 року працював так званим заступником міністра інформації "ДНР". Переїхав до Києва у 2016 році й займався у столиці політтехнологіями та піаром політичних структур РФ.

Джерело: LIGA.net

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...