Суддя КСУ Сліденко розповів, чому ухвалили скандальне рішення щодо декларацій

Крок було ухвалено через конфлікт Артема Ситника з іншими політиками.

Рішення Конституційного Суду України про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування пов'язане з діяльністю звільненого директора НАБУ Артема Ситника. Про причини резонансної ухвали в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив суддя КСУ Ігор Сліденко, передають Патріоти України.

На його думку, вирішальним у цій справі став конфлікт Ситника з іншими політиками. "Чому ця проблема не з'являлася до 2020 року? Я можу сказати лише свою думку: тому що та особа, яка очолювала й далі очолює НАБУ, не входила в суперечності з іншими політичними гравцями. Якби виник якийсь конфлікт до 2020 року, очевидно, що ця справа з'явилася б у КСУ у 2017, 2018, 2019 роках. А так вийшло, що у 2020 році", – заявив Сліденко.

"Доки пан Ситник переважно займався тим, що ставив пристрої підслуховування, катався десь, доти це влаштовувало. Сказати, що НАБУ має якісь досягнення, що є якась віддача конкретна... Не в грошах вираховується ефективність роботи таких органів. А в тому, чи виконали вони свою функцію, своє завдання", – додав суддя КСУ.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...