"Суддя "возив мордою по столу" російських військових за брехню": У Гаазі показали оперативну обстановку на момент катастрофи рейсу MH17

У суді у справі катастрофи пасажирського літака рейсу MH17 продемонстрували оперативну обстановку на момент катастрофи лайнера. Про це в Facebook повідомив російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич, передають Патріоти України.

"Щойно в суді Гааги у справі МН17, де розпочався третій день судових слухань по суті, була показана оперативна обстановка на момент катастрофи лайнера. Синім кольором показані райони, що контролювалися ЗСУ, лінія фронту - блакитна лінія на південь від Зарощенського, яке на той момент контролювали сепаратисти. Поки ви це читаєте, суддя у своїй промові мочалить супутникові знімки російського Міноборони (і возить мордою по столу наших військових за брехню), показані на брифінгу 21 липня 2014 р.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.

19 червня 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування ракетного комплексу "Бук", яким було збито літак рейсу МН17. Троє із них - росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час знищення літака полковник ГРУ ГШ Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов, на той час - заступник голови "розвідувальної служби ДНР". Четвертий - українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Всіх їх було оголошено в міжнародний розшук.

9 березня 2020 року в Нідерландах почалися засідання суду у справі МН17.

7 червня 2021 року почався розгляд справи по суті. Бойовики Ігор Гіркін і Леонід Харченко, а також російський генерал Сергій Дубинський, які є підозрюваними у справі, не з'явилися на засідання.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...