"Судячи з усього, задум командування противника - вибити наші підрозділи з плацдарму на Сіверському Донці", - військовий експерт

За даними штабу, позиції українських захисників не втрачені.

Після бою, що тривав майже п'ять годин, противник запросив режим тиші. За даними прес-центру штабу ООС, в результаті бойових дії один український військовий загинув, ще четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. У ворога - один загиблий, п'ять - важко поранені, передають Патріоти України.

Противник запросив режим тиші. За даними штабу, позиції українських захисників не втрачені. Російські окупанти біля Золотого працювали двома ударними групами за підтримки артилерії і мінометів, і очевидно, що до цього вони ретельно готувалися заздалегідь, повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Костянтин Машовець.

«Вдарили в стик двох бригад, за класичною схемою. Судячи з усього, задум командування противника - вибити наші підрозділи з плацдарму на Сіверському Донці в районі Новотошківка - Кримське. Або принаймні, відтіснити від дороги в Сєвєродонецьк, в заплаву річки», - розповів Машовець.
За його словами, ще однією ділянкою активності противника стала ділянка біля Новотошківки і Оріхова. «Треба розуміти, це флангове забезпечення. Діяли по плацдарму, з метою скувати наші тактичні резерви на цій ділянці», - пояснив він.
Машовець також підтвердив інформацію про втрати ЗСУ. «І так, у нас є втрати. Противник використав попереднє вогневе придушення нашої системи оборони (те, що називається артпідготовкою). Її характер і інтенсивність (командування противника насичувало на цій ділянці вогневі засоби) свідчить про попередню підготовку противника до активних дій на цій ділянці», - зазначив Машовець.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...