"Сумнівам може піддаватися все що завгодно": Стало відомо, коли Антикорупційний суд винесе перші вироки (відео)

Перші вироки Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) можна очікувати вже в середині осені. Такий прогноз в ефірі ObozTV озвучив головний експерт Антикорупційної групи "Реанімаційного пакету реформ" Олександр Лємєнов, повідомляють Патріоти України.

Він уточнив, що тривалість розгляду справ багато в чому залежить від складу злочинів.

"Якщо це будуть прості кейси, то мені здається, що перші вироки ми можемо очікувати вже в середині осені. По складних кейсах – не раніше зими", - заявив експерт. Він уточнив, що ВАСК займатиметься справами, які підслідні НАБУ, і які процесуально скеровуються спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Політичного впливу на суд, на його думку, не буде. "Навряд чи будуть якісь політичні впливи великого масштабу, щоб впливати на рішення суддів", - вважає Лємєнов.

"Сумнівам може піддаватися все що завгодно у цьому світі, тим більше в Україні в умовах політичної турбулентності. Але за будь-якими сумнівами має бути аргументація. Якщо ми не бачимо аргументів, то про які сумніви може йти мова", - зазначив він.

При цьому експерт закликав бути реалістами і не завищувати очікувань. "Ніхто не буде зловживати довірою. Просто не потрібно занадто завищувати очікування від діяльності Вищого антикорупційного суду. Якщо ми будемо тверезо оцінювати ситуацію і дивитися на речі в реальності, то мені здається, ми отримаємо цілком нормальну роботу новоствореної інституції", - резюмував Лємєнов.

Джерело: Обозреватель

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...