Сумно та гидко: Зниклий днями військовослужбовець ЗСУ знайшовся в "ДНР", полоненого змусили казати маячню про Україну

Зниклий український воїн

Українського військовослужбовця, який зник зі своїх позицій на Донбасі, знайшли в полоні "ДНР". Там його змусили наговорити речі, що дискредитує ЗСУ. Про це в середу, 3 лютого, повідомила пресслужба Оперативного командування "Північ", зазначають Патріоти України. Уточнюється, що чоловік зник у зоні проведення Операції Об'єднаних сил 28 січня.

"Кілька днів тривали пошуки. Сьогодні окупаційна влада так званої ДНР оприлюднила кілька відео з цим військовослужбовцем, де його змушують усе більше і більше лити бруд на Україну та своїх побратимів", – ідеться в повідомленні.

Як вказали українські воїни, це вже не перший випадок примусу полонених озвучувати фейки на камери російських ЗМІ.

Цей випадок ще раз доводить, що російські окупанти здатні на будь-які підлі дії, аби зашкодити іміджу захисників України, зазначили в Оперативному командуванні "Північ".

Військові звернулися до учасників ООС із закликом бути надзвичайно обережними і в жодному разі не довіряти ворогові.

Кадр із відео, яке окупанти змусили записати українця
Скриншот

Нагадаємо, про зникнення чоловіка стало відомо під час перевірки особового складу в одному з підрозділів військової частини в зоні ООС. Боєць зник під час чергування на взводному опорному пункті. Його зброя та боєприпаси залишилися на місці служби.

Воїн, який потрапив у полон "ДНР"


Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...