Сумнозвісні росіяни "Вован і Лексус" набирали іноземців у "приватну армію Порошенка" задля "революції в Україні"

Російські провокатори "Вован і Лексус" від імені п'ятого президента України Петра Порошенка спілкувалися з бійцями Міжнародного легіону.

Проімперські покидьки намагалися "завербувати їх у приватну армію" задля "революції в Україні". Про це пише The Kyiv Independent

Один з ексбійців легіону розповів, що наприкінці розмови з "Порошенком" все пішло шкереберть - зв'язок був поганий, а відео постійно зависало. Губи "п'ятого президента" не збігалися зі словами, деякі його жести, здавалося, повторювалися.

Підозрілим було також те, що співрозмовник розпитував про слабкі місця на лінії фронту, рекрутування в Легіон, платню і моральний дух війська.

Однак, троє колишніх бійців Міжнародного легіону вважали, що Порошенко створює батальйон особистої охорони і хоче найняти їх на посади офіцерів. Зарплата нібито мала становити до €12 тис. на місяць, що в кілька разів перевищує їхню зарплату в Легіоні.

У легіоні розповідають, що потім тон розмови змінився. Ламаною англійською "Порошенко" назвав президента Володимира Зеленського "диктатором" і запитав: "Чи готові ви залишитися зі мною, коли ми будемо боротися проти адміністрації Зеленського?"

Один відмовив, а двоє інших нібито погодилися.

"Ми вб'ємо цього виродка в майбутньому", - сказала людина з екрана.

Стверджують, що дзвінків було декілька - на них "Порошенко" був одягнений у ту ж форму та перебував у тому ж місці.

Усі троє відчували щось підозріле, але двоє "вирішили подивитися контракт та якби там було щось не те, вони б відмовилися".

Двоє бійців все ж приїхали у Київ до офіса Порошенка. Там їх, звісно ж, не чекали, і не пропустили. Їм лише відповіли, що це фейк.

Пошук в Google за адресою електронної пошти, з якої вони спілкувалися - p@poroshenko2019.com - показав би квітневий твіт американської фірми Proofpoint, яка займається безпекою, в якому стверджувалося, що адреса, з якої вони спілкувалися, пов'язана з "російською групою TA499 і її атаками соціальної інженерії".

Таким чином. електронні листи, найімовірніше, надійшли від дуету російських провокаторів, відомих як Вован і Лексус.

Їхні справжні імена Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров. Це - російський дует, який зробив кар'єру, обманюючи відомих громадських і політичних діячів незручними відео- і телефонними дзвінками.

Вони мають підтримку від Кремля, хоча це заперечують.

"Нині бійці з острахом чекають появи відео з розмовою на російських федеральних каналах. Ті двоє, які погодилися вступити у "приватну армію", зазначають, що навряд чи зможуть надалі залишатися в Україні", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що про ці розмови вже поінформували Головне управління розвідки Міноборони та ЗСУ.


У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...