"Суми" і "Фастів": Українські військові випробували катери Island, які прибули зі США (фото)

Українські військові випробували катери Island "Суми" і "Фастів", які прибули зі США. Про це повідомили представники командування ВМС ЗСУ, передають Патріоти України.

Уряд США передав катери Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" українським збройним силам у листопаді цього року. 30 листопада ВМС України успішно провели ходові випробування цих машин.

"Зокрема, моряки відпрацьовували маневрування та інші завдання, зумовлені підготовкою кораблів до експлуатації у складі дивізіону катерів, що формується для зміцнення морської безпеки нашої країни". – повідомляє командування ЗСУ.

Після успішного випробування машини були спрямовані на місце свого базування - військово-морську базу "Південь".

Раніше до складу ВМС України були також прийняті катери типу Island R190 "Слов'янськ" та R191 "Старобільськ". Незабаром очікується прибуття п'ятого аналогічного катера Р194 "В'ячеслав Кубрак". Його екіпаж у жовтні пройшов підготовку у Балтіморі.

До кінця поточного року командування ВМС сформує дивізіон катерів, що дислокуватиметься в районі порту "Південний".

Джерело: Укрінформ

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...