"Суперництво проходить у легких формах": Експерт розкрив, чи є у Туреччини плани забрати Крим собі

Турки вважають Крим своєю розширеною периферією - територією, яка має історичні та культурні відносини з Туреччиною. Тому в тій інтерпретації зовнішньої політики, яку представляє президент країни Реджеп Таїп Ердоган, це територія, на яку Туреччина повинна мати вплив як частина колишньої Османської імперії, передають Патріоти України.

Таку думку в коментарі Главреду озвучив експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілля Куса і додав, що Москві позиція Анкари, звичайно ж, не подобається.

При цьому, на його думку, відкритих зіткнень між Туреччиною та Росією з цього питання не було і не буде, у всякому разі поки Крим переьуває під контролем РФ.

"Але, однозначно, росіян турбує турецький вплив в басейні Чорного моря та на Півдні України – зрештою, Туреччина використовує Україну якраз для стримування деяких амбіцій Росії в релігійній сфері, політичному та інформаційному впливі. Тому між ними дуже обережне суперництво в цьому регіоні", - зазначив Куса.

Експерт додав, що Крим для Росії – чутлива та принципова тема, тому вони весь час звертають на неї увагу. "Поки це суперництво проходить в легких формах, як і не можна сказати про те, що у Туреччини є якісь плани забрати Крим собі. Тим не менш, вона намагається впливати на півострів через кримських татар, а Росія намагається цьому всіляко перешкодити", - резюмував експерт.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...