Вибори-вибори: Супрун розповіла, чи готова очолити МОЗ за президентства Зеленського

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що може очолити відомство на ймовірну пропозицію майбутнього президента Володимира Зеленського, але є важлива умова, повідомляють Патріоти України.

Супрун в інтерв’ю DW пояснила, що готова залишитися в уряді після парламентських виборів у жовтні, якщо в Кабміні будуть люди, які не блокуватимуть змін.

Залежно від того, хто буде в уряді. Бо якщо в уряді будуть люди, які блокуватимуть зміни, які ми впроваджуємо, то як можна працювати з людьми, які мають протилежні ідеї? – пояснила очільниця МОЗ.

Супрун сказала, що її кандидатуру в уряд подали представники нинішньої коаліції, однак її команда готова співпрацювати із будь-якою конструктивною політсилоюпісля парламентських виборів.

"Ми часто говоримо, що багато справ, які стосуються охорони здоров'я, вони - трохи поза політикою, бо люди хворіють незалежно від політичної ситуації, а ми маємо всім допомогти і надати якісні медичні послуги. Ми будемо стежити за тим, що відбуватиметься упродовж наступних шести місяців, і готові співпрацювати із будь-якою конструктивною політичною силою, щоб пояснювати хід реформ і забезпечити галузі необхідне фінансування", – додала чиновниця.

Щодо критики медичної реформи з боку Володимира Зеленського та його радника з питань охорони здоров’я Євгена Комаровського, Супрун сказала, що після виборів ЗЕкоманда заявляла про підтримку реформ.

Після виборів від команди Зеленського ми почули, що є підтримка реформ, що вони би хотіли подивитися, як вони відбуваються, можливо, дати якісь поради. Ми готові презентувати зміни, але наполягаємо на тому, що вони вже розпочаті і незворотні. Що другий етап реформи розпочинається цього літа, а третій, останній, щодо зміни фінансування, – від 2020 року,
– заявила Супрун.

Також очільниця МОЗ розповіла, що статус "в.о." ніяк не шкодить впроваджувати реформу в українському міністерстві і назвала ці зміни "невідворотніми". За майже три роки її керівництва, МОЗ вдалося здійснити одну з наймасштабніших реформ в Україні.

"Чи ви самі бачите, щоб мені щось заважало впроваджувати реформу? Закон про зміни фінансування медицини ухвалений парламентом. 27 з половиною мільйонів людей підписали декларації із сімейним лікарем," – додала вона.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...