Суспільство не готове зараз почути правду про події на Євромайдані, - генпрокурор Венедіктова

Генпрокурор заявила, що розслідування вбивств активістів і міліціонерів, скоєних під час Євромайдану, ведуться об'єктивно, однак не уточнила, яку саме правду бояться почути громадяни.

Українське суспільство повинно визначитися у своєму ставленні до подій січня-лютого 2014 року в Києві і злочинів, скоєних в ході протестів. Таку думку висловила генеральний прокурор Ірина Венедиктова в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляють Патріоти України.

За її словами, суспільство не зовсім готове зараз почути правду про те, що дійсно відбувалося. "Що стосується справ Майдану – потрібно, напевно, зробити такий громадянський договір. Або ми хочемо знати правду і сприймаємо її, або давайте ми не будемо займатися деклараціями", – заявила вона.

Генпрокурор наголосила, що розслідування вбивств активістів і міліціонерів, скоєних під час Євромайдану, ведуться об'єктивно. "Правоохоронці не займають чиюсь сторону, вони проводять розслідування. Вони не можуть замовчувати. Ми отримаємо відповіді, слідство просувається. Тому що правоохоронці зараз йдуть рівно, тримають сторону закону", – сказала вона.

За словами генпрокурора, слідство стикається з певним тиском в рамках справ Майдану. "Ми дуже просунулися в цих справах. Якщо навіть подивитися сайти ДБР і Офісу генпрокурора – скільки видається підозр, складається обвинувальних актів. Динаміка колосальна, але чи готове суспільство отримати цю динаміку? І що ми бачимо? Тут ви затримали омегівця – піднімається бунт, затримали особу, причетну до інших подій, – знову піднімається бунт. Коли громадянське суспільство бере на себе функції прокурора, адвоката і бога – складно працювати. Але робота триває", - резюмувала вона.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...