Суспільство продовжує жити міфами, що воююча країна не може стати членом НАТО, - український дипломат

На державному рівні говорять про необхідність негайно вступити в Північноатлантичний альянс. Але ніхто палець об палець не вдарив. Діють як провокатори. Про це в інтерв'ю розповів дипломат Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"У безпековій сфері Україна просувається швидко. У правовій та адміністративній – не інтегруємося. Понад рік не маємо посла в НАТО. Парламент мав би затвердити окрему програму, синхронізувати її з Альянсом, встановити терміни виконання, почати роботу в односторонньому порядку. Паралельно слід запустити технологічний діалог з НАТО щодо членства.

Суспільство продовжує жити міфами, що воююча країна не може стати членом Північноатлантичного альянсу. Або якщо має радянське озброєння. Неправда. Є безліч прикладів, коли держави мали такі ж проблеми, але вступали до військово-політичного союзу.

Обравши Ющенка, а за ним Януковича, Порошенка, Зеленського, суспільство кардинально змінювало курс. Ми слабкі інституційно. НАТО робить усе, щоб Україна так не хиталася. Адже йдеться і про безпеку, і про партнерство. Це відповідальність виборця. Він не повинен більше робити такого.

Наша інституційна модель – вразлива. Потрібна інша. У парламент обрали багато неофітів, але він стабільніший. Там швидше знаходяться колективний інтерес і здатність виробляти національну позицію. Але сидять 9 відсотків "Опозиційної платформи – За життя". Це п'ята колона", - наголошує дипломат.

На думку Романа Безсмертного у НАТО та в Євросоюзі будемо через 10 років. "Святе письмо каже про 40 років. 30 ми пройшли. За 10 із театру зійде сміття, яке дивиться в бік Кремля. Прийде нове покоління. І тоді можна сказати: амінь" - підсумував він. 

Джерело: Gazeta.ua

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...