"Суспільство розкололось після виборів, його треба зшивати", - експерт

Громадянське суспільство потребує переосмислення, нових моделей роботи.

Валерій Пекар. Фото: Збруч.

Цьогоріч вибори розкололи суспільство вперше не за географічною ознакою, а за ціннісною. Про це в інтерв'ю говорить підприємець Валерій Пекар, передають Патріоти України.

"Тепер суспільство треба зшивати. Це треба робити і фізично — будувати більше доріг, розвивати внутрішній туризм, і духовно", - пояснює він.

За словами експерта, у багатьох громадських організацій вичерпався порядок денний. "Наприклад, одні займались адвокатуванням реформ: писали законопроекти, просували їх. Зараз представники цих організацій у парламенті. Інші створювали соціальні ліфти для тих, хто хоче йти у політику чи на держслужбу. Зараз набір туди відкритий.

Громадянське суспільство потребує переосмислення, нових моделей роботи. Яких саме? Висловлю припущення. В Україні про багато тем не прийнято говорити. Наприклад, як саме будемо повертати Донбас та Крим, що з ними робити. Чи про мову, ідентичність. Є історичні теми-табу. Країну не зшити, якщо не почнемо одне з одним говорити відверто. Одна з задач громадянського суспільства зараз - сформувати простір для такого діалогу", - додає Валерій Пекар.

Джерело: Gazeta.ua

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...

Стосується Європи: Трамп назвав умову, за якої продовжить виділяти гроші на підтримку України

вівторок, 30 квітень 2024, 18:30

Ексочільник Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що очікує від Європи збільшення розміру військової допомоги для України. Вона має відповідати сумам, які надає Америка, в іншому разі він також відмовиться від підтримки, передаю...