Суто для полювання на HIMARS: Путін перекидає в Україну спецпризначенців

Командування окупаційних військ Російської Федерації оголосило "полювання" на HIMARS. Заради знищення американських РСЗВ, Москва перекидає в Україну понад 200 спецпризначенців. Таку інформацію озвучив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телевізійного проекту FreeДом, передають Патріоти України.

За його словами, російсько-українська війна переходить на новий етап – війну спецвійськ. "Є інформація, що вони навіть перекинули сюди спецназ до 200 осіб... Причому спецназ екіпірований виключно західним екіпіруванням та озброєнням для засилання диверсійно-розвідувальних груп на нашу територію та саме полювання за реактивними системами залпового вогню великокаліберними великої дальності. Я вам скажу так: це війна, тепер буде війна спецназів. Наш спецназ ліквідуватиме ці групи, ці групи намагатимуться полювати на нашій території. Тож це черговий етап війни і цього варто було очікувати", - розповів він.

За словами військового експерта, визначити, де перебуває така система, як HIMARS, дуже важко. "HIMARS - це одна з останніх розробок. Він був зроблений в 1994 році. На відміну від M270 MLRS, яка була ще наприкінці 60-х – на початку 70-х років розроблена. HIMARS робився під високу маневреність. Тому у нього один пакет, тому його можна перевозити літаком C-130, він якраз у габарити літака входить, і за рахунок колісного входу у нього найвища маневреність", — пояснив Жданов.

Понад 500 мільйонів доларів США! Дрони Magura V5 завдали російському флоту шалених збитків

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:52

Головне управлянні розвідки Міноборони України за допомогою морських дронів Magura V5 змогли ефективно вразити велику кількість ворожих кораблів у Чорному морі. Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР МО Андрій Юсов. Він зазначив, що за попе...

"Ця програма вже є": Польща готується до ймовірної війни з Росією та Білоруссю

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:30

Польща планує зміцнити свої кордони з РФ та Білоруссю та провести комплексну підготовку державних механізмів та населення до ймовірної війни з Росією. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш в інтерв'ю Radio ZET,. На питання, чи на...