Сутички під Печерським судом: Поліція намагалась відібрати у активістів діжки для чаю

Сьогодні, 19 січня, біля будівлі Печерського суду у Києві продовжуються сутички правоохоронців та активістів. Поліція руйнує намети розганяє прихильників Петра Порошенка та розпилює сльозогінний газ. Про це йдеться у марафоні “Прямого”, передають Патріоти України.

“Як видно, по інший бік від суду відбувається фактично те ж саме. Правоохоронці намагаються відтіснити активістів будь-яким методом. Вони відтісняють людей, які прийшли підтримати Петра Олексійовича Порошенка. Люди тут сьогодні намагалися встановити діжки для того, щоб варити чай, їсти, зігріватися. Їх поліція вже один раз відібрала. Активісти знову повернули назад. Тепер поліція намагається знести всі ці конструкції, ці намети, які стоять. Бачимо, що є вже постраждалі люди, є повалені столи тут,” – повідомляє кореспондент “Прямого”.

“Також ми спостерігали кадри, де просто поліція клала активістів на підлогу. Йде сутичка, а людина просто внизу собі лежить. І це вже ось так тут відбувається хвилин двадцять. Також тут постраждав один наш оператор. Поліція бризнула йому в очі. І зараз поліціянти згори намагаються… забирають плакати, витісняють активістів. І причому це відбувається з двох боків. Одна колона з одного боку поліцейських, інша – з другого. І просто активістам немає навіть куди подітися. Це люди, які воювали на сході. Це і ветерани, це і звичайні люди, які прийшли підтримати. Ніхто на це не звертає уваги,” – йдеться у прямому включенні.

Зазначається, що кореспонденти “Прямого”намагалися поспілкуватися з самою поліцією, але вони не хочуть нам будь-що коментувати. “Ми збиралися зняти, як приїхали “тітушки”, яких, певно, влада вирішила найняти, аби протистояти тому, що зараз тут відбувається, щоб хтось підтримував нібито владу. Але через те, що відбувається, всі просто прийшли сюди. І ніхто не очікував, що тут буде така агресія сьогодні,” - повідомив кореспондент.

Джерело: Прямий

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...