Сварка через "вірменське питання": Франція відкликає свого посла з Азербайджану

Франція відкликає свого посла в Азербайджані Анн Буайон для консультацій. Про це у вівторок, 16 квітня, йдеться у повідомлені на офіційному сайті МЗС країни.

Пояснюється, що причиною таких дій є те, що "односторонні дії з боку Азербайджану, що продовжуються, завдають шкоди відносинам між двома країнами".

"Президент Еммануель Макрон прийняв французького посла і висловив жаль щодо дій Азербайджану, а також висловив побажання про роз'яснення азербайджанською стороною своїх намірів", - йдеться у повідомлені.

Дипломатичне відомство Франціяї додало, що Париж прагне нормалізації відносин між Азербайджаном та Вірменією з дотриманням міжнародних правових норм та територіальної цілісності обох країн.

Відомо, що Азербайджан неодноразово критикував Францію за підтримку Вірменії, а також гостру риторику у свій бік через дії в Нагірному Карабаху. А Франція, де проживає найбільша вірменська діаспора в Європі, в останні місяці активізувала співпрацю з Вірменією у сфері оборони.

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...