"Святії скрепи" і "сивий мерин Путіна": "Створення ПЦУ прямо продиктоване США", - Лавров

Відповідальність за створення нібито "розкольницької і безправної церковної структури" - Православної церкви України (ПЦУ) - насамперед "несе офіційна влада США". Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю російському федеральному телеканалу з нагоди 55-річчя митрополита РПЦ Іларіона (Алфеєва), повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров заявив: "На поверхні це підноситься як рух за те, щоб кожен православний народ мав право вибору. Ми всі прекрасно знаємо, як створювалася Православна церква України. Це не просто ініціатива Константинопольського патріарха Варфоломія. Вона прямо продиктована США. Вони, за великим рахунком, цього не приховують".

Він продовжив: "Спеціальний посланник із питань свободи віросповідання, призначений за минулої адміністрації США, робив речі, прямо протилежні своєму мандату: підривав свободу віросповідання, нав’язуючи організаційні параметри, висловлюючись бюрократичною мовою, різним помісним церквам. Руйнуючи єдність православних Росії та України, створюючи там розкольницьку, безправну, по суті справи, церкву".

Як заявив російський міністр, те ж саме відбувається щодо "канонічної території Сербської православної церкви".

За його словами, у Росії нібито є чітке розуміння того, що "дії Константинополя, які безпосередньо маніпулюються із Вашингтону, не мають нічого спільного з ідеалами православ’я, з тими традиціями, на основі яких завжди було організовано взаємодію помісних церков".

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...