Святкування Дня Незалежності: Український гурт Green Grey викинули зі списку на виступ 24 серпня, оскільки дует так і не вивчив державну мову за 28 років своєї діяльності

Український гурт Green Grey обурений тим що був відсторонений від участі в концерті з нагоди 30-річчя незалежності України. Причина – російськомовний репертуар, зазначають Патріоти України.

Музиканти повідомили, що взяти участь у святковому концерті їм запропонував Офіс президента ще в травні. Вони погодилися. Згодом почалася підготовка, обговорення сценарію виступу з режисерами та технічних деталей з менеджментом.

"І раптом нам повідомляють, що концерт буде тільки з українськомовними артистами і ми вже не вписуємося в концепцію свята. Як на це реагувати? За 30 років незалежності ми стали одним з найтитулованіших гуртів в Україні. У нас більш як сотня різних нагород, серед них дві MTV music awards. Усі наші досягнення були під прапором України й ми завжди пишалися цим. Тепер, у зв'язку з "політичною доцiльністю", нас намагаються стерти з історії України", - йдеться в заяві гурту у Facebook.

Артисти додали, що вони на "100 відсотків український гурт". Мають паспорти України та є її громадянами.

"Так, ми співаємо російською, але чи варто віддавати все російськомовне культурній спадщині Росії?" - резюмували артисти.

Гурт Green Grey заснували 1993 року в Києві. Він став першим в історії українським гуртом, який двічі брав участь в церемонії нагородження MTV Europe. Фронтмени гурту - Андрій Яценко (Дизель) і Дмитро Муравицький (Мурік).

Триває підготовка святкового концерту до Дня Незалежності України. Він відбудеться 24 серпня на НСК "Олімпійський" в Києві за участю 30 гуртів з легендарними піснями.


Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно