"Святкувати важко": Росіяни поскаржилися на зліт цін і низькі пенсії, але причин проблем не називають (відео)

Звичайні росіяни вже сповна відчули, як вплинула на їхнє повсякденне життя "спецоперація" диктатора Володимира Путіна і навіть відкрито називають її війною. Однак продовжуть її підтримувати і покірно терпіти усі незручності, а деякі навіть не розуміють взаємозалежності "СВО" і високих цін та низьких пенсій, передають Патріоти України.

Про це самі вони розповіли в опитуванні журналістам. Сюжет опублікували у Telegram розслідувачі спільноти OSINT Georgia. Кожен з опитаних росіян обурився практично щотижневим зростанням цін на основні продукти та комунальні послуги, а також низькими пенсіями

Росіяни заявили, що причиною цьому є ситуація в країні – люди у владі нібито крадуть, виробники продуктів непомірно підвищують ціни, щоб нажитися на звичайних громадянах, а сам Путін, хоч і "дуже хороший президент" нібито не встигає все проконтролювати. Багато з опитаних розуміють, що їхня "спецоперація" – це насправді війна, це погано, бо гинуть люди, і відкрито її такою називають, однак заявляють, що все одно її підтримують, навіть якщо їхніх дітей чи внуків мобілізують.

"Називають війну війною. Куди ЧэКа дивиться? Але водночас продовжують її підтримувати. Що таке біполярочка? Нічого, дорогенькі. Лютий-березень прийде. Ви вже більше двох трильонів "рваних" надрукували, дефіцит перекрити. Скоро ця бульбашка шваркне. А ЗСУ довершать розпочате", – констатували міжнародні розслідувачі.

А тим часом, поки росіяни зводять кінці з кінцями і відмовляються від риби та м'яса на Новий рік, Росія витрачає мільйони на день, щоб убивати українців. Наприклад, обстріл української території 5 грудня коштував РФ 400–500 млн доларів. Така вартість ракет різних типів, випущених агресором, щоб українці в окремих регіонах кілька днів посиділи без світла.

Для розрахунку вартості атаки для агресора Forbes використав наступні оцінки: Х-101 – 13 млн, Х-555 – 4 млн, "Калібр" – 6,5 млн, Х-22 – 1 млн, Х-59 – 0,5 млн, Х-31П – 0,5 млн доларів.

"Одна хвилина на їжу, 3 ложки на 10 осіб": Український прикордонник розповів, які знущання пережив у російському полоні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:50

32-річний прикордонник Віталій Супрун повернувся додому з полону росіян, в який він потрапив під час героїчної оборони Маріуполя. Його історію розповідає Мукачівська міськрада. Військовому довелося пережити 21 місяць нелюдських умов, які важко навіть з...

Росіяни захопили село Роботине, наріжну точку протистояння на Запоріжжі - Bild

неділя, 19 травень 2024, 7:38

Українська сторона прокоментувала заяву німецького аналітика Ріпке. Повномасштабна війна в Україні триває, і російські окупанти захопили село Роботине (Запорізька область). . Погану новину з фронту напередодні, 18 травня, повідомив аналітик Bild Юліан...