Свято на вулиці Кровосісі: Суд ЄС скасував рішення про накладення санкцій на Азарова

Суд ЄС скасував рішення про накладення санкцій на Азарова

Суд Європейського союзу скасував рішення на накладення санкцій на Миколу Азарова. Суд розглянув скаргу юристів екс-прем'єра на рішення Ради ЄС від 4 березня 2019 року залишити його в переліку осіб, проти яких введені санкції. Про це йдеться в рішенні суду від 16 грудня.

Євросуд вирішив, що Рада ЄС не проконтролювала забезпечення дотримання українською судовою системою права Азарова на захист і права на ефективний судовий захист в кримінальному процесі.

"Звідси випливає, що, прийнявши рішення залишити ім'я заявника в списку, Рада ЄС допустила помилку оцінки. За цих обставин оскаржувані дії повинні бути анульовані в тій мірі, в якій вони належать до заявника, без необхідності розглядати його клопотання про заходи щодо організації процедури", - вирішив суд ЄС.

Враховуючи це, суд зупинив дію рішення ЄС про накладення санкцій на Азарова. Судові витрати зобов'язана сплатити Рада Євросоюзу.

Нагадаємо, в березні 2020 року Європейський союз офіційно зняв санкції з колишнього прем'єр-міністра України Азарова. Разом з ним з санкційного списку був виключений і екс-міністр енергетики Едуард Ставицький.


Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...