Святині віряни виносили під обстрілом: Окупанти розбомбили храм на Донеччині (фото)

Снаряд влучив у дах Свято-Спирідонівського храму села Комінтернове Волноваського району Донецької області.

У Донецькій області бойовий снаряд потрапив у храм Української православної церкви, після чого вона загорілася. Інцидент стався в ніч на суботу, 6 липня. Снаряд влучив у дах Свято-Спирідонівського храму села Комінтернове Волноваського району Донецької області. Про це повідомляє Донецька єпархія УПЦ, передають Патріоти України.

"Місцеві жителі кинулися рятувати свій рідний дім від пожежі, виносити святині з палаючого будинку, незважаючи на те, що в цей час обстріл посилився. Божою милістю основна частина храму не постраждала, повністю згоріло лише підсобне приміщення і перекриття даху храму. Декількома днями раніше район також піддавався жорстокому обстрілу", – написала Донецька єпархія.

Жителі села просять припинити бойові дії, щоб не руйнувати їхній край та не вбивати людей. "Православна громадськість Донбасу, в котрий раз звертається до всіх, від кого залежить мир у нашому понівеченому війною регіоні, з вимогою припинити бойові дії", - заявили віряни села Комінтернове.

Село Комінтернове знаходиться в буферній зоні. Зараз воно не перебуває під контролем України.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...