"Світ не готувався до третьої світової". Резніков розповів про проблеми з озброєнням ЗСУ

Світ не готувався до великої війни, тому не варто очікувати швидкого переозброєння Збройних сил України. Найімовірніше, воно буде вже після закінчення широкомасштабної війни з Росією. Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив міністр оборони Олексій Резніков, передають Патріоти України.

На запитання про те, як зламати ситуацію на фронті, коли Україні дають сучасне озброєння в невеликих кількостях, і досягти системного масштабного переозброєння, Резніков заявив: "Щоб не було ілюзій, найближчим часом не зламаємо".

За його словами, саме надання Україні сучасної зброї означає тектонічний зсув, адже буквально рік тому це було неможливо.

"Але річ у тому, що переважна частина світу справді не готувалася до третьої світової війни. Вони вже всі були впевнені, що війни не буде великої. Тому сьогодні, щоб просто дати нам якесь озброєння, його на складах так багато немає. Про це навіть Крістіне Ламбрехт, міністерка оборони Німеччини, відкрито говорить", – сказав Резніков.

Міністр оборони зазначив, що раніше західна зброя із росіянами не воювала. За його словами, Україна сьогодні справді, по суті, стала полігоном випробувань у бойовому режимі.

Водночас Резніков вважає, що перехід на системне переозброєння ЗСУ відбудеться вже після закінчення війни з Росією. За його словами, для НАТО очевидно, що Україна є "східним щитом, який треба озброювати та оснащувати, щоб їм спокійно спалося".

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...