"Світ "не може покласти край війні в Україні, ігноруючи Росію", - помічник Ердогана

Перший помічник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Фахреттін Алтун заявив, що світ "не може покласти край війні в Україні, ігноруючи Росію". Про це він заявив після вчорашніх переговорів Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі, інформують Патріоти України із посиланням на Reuters.

Помічник турецького лідера Ердогана наголосив, що повинні перемогти "дипломатія та мир". Як приклад перемоги дипломатії він згадав "зернову угоду". За словами Алтуна, цей прорив свідчить про успіх зусиль Туреччини і прямої дипломатії між двома лідерами. "Щоправда, деякі з наших друзів не хочуть, щоб війна закінчилася. Вони проливають крокодилові сльози", – заявив представник Ердогана, не конкретизуючи нічого.

Алтун додав, що деякі держави "намагалися підірвати спроби Туреччини щодо налагодження діалогу між Україною та РФ". Водночас турецька сторона прагне використати свої відносини з Росією та Україною "для досягнення взаємоприйнятного рішення".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...