Світ видихнув з полегшенням: Союзники США почали вітати президента Байдена

Світові лідери шлють вітання 46-му президент США Джо Байдену, який щойно прийняв присягу у Вашингтоні. Одними з перших Байдена привітали лідери європейських країн і Євросоюзу? повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Із нетерпінням чекаю нагоди працювати з Байденом і його адміністрацією, зміцнюючи партнерство між нашими країнами, і працюючи над спільними пріоритетами - від боротьби зі змінами клімату до відновлення після пандемії та зміцнення трансатлантичної безпеки", - заявив британський прем'єр Борис Джонсон.

"США повернулися. Європа готова відновити зв'язок зі старим і надійним партнером, щоб вдихнути нове життя в наші заповітні союзницькі відносини. Із нетерпінням чекаю спільної роботи з Байденом", - написала в Twitter президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Нині хороший день для демократії. США зіткнулися з величезними викликами і вистояли. Попри спроби розірвати інституційну тканину Америки, працівники виборчих комісій і губернатори, судова система і Конгрес виявилися сильними. Дуже радий, що Байдена привели до присяги", - сказав президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

"Перемога Байдена – це перемога демократії над ультраправими і трьома їхніми методами роботи - масовим обманом, національним поділом і зловживаннями, навіть насильницькими, над демократичними інститутами. П'ять років тому ми думали, що Трамп став поганим жартом, але п'ять років по тому зрозуміли, що він поставив під загрозу наймогутнішу демократію світу", - заявив іспанський прем'єр Педро Санчес.

"Вітаємо президента Джо Байдена і віце-президента Камалу Гарріс з історичною інавгурацією. Президент Байден - нас пов'язує тепла особиста дружба впродовж багатьох десятиліть. Із нетерпінням чекаю можливості працювати з вами для подальшого зміцнення американо-ізраїльського союзу, подальшого розширення миру між Ізраїлем і арабським світом, протидії спільним викликам, головна з яких є загроза, що виходить від Ірану", - заявив ізраїльський прем'єр Беньямін Нетаньягу.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...