Свого не віддамо: Україна готова воювати лопатами проти РФ, якщо Захід не передасть зброю, - Кулеба

У МЗС кажуть, що Україна захищатиметься лопатами від воєнної агресії Росії в разі припинення постачання озброєння від союзників. Про це заявив очільник МЗС України Дмитро Кулеба для телеканалу ARD, передаютьПатріоти України.

За його словами, ніхто на Заході не має вірити в те, що українці будуть охочіше йти на поступки без постачання озброєння."Якщо ми не отримаємо зброї, добре, тоді ми будемо воювати лопатами, але ми будемо захищатися, тому що ця війна - війна за наше існування", – підкреслив Кулеба.

Міністр зауважив, що в України суттєво менше зброї, ніж у Росії. "Тому чим раніше ми отримаємо зброю, чим раніше вона буде відправлена, тим більшою буде допомога для нас. Якщо зброя буде відправлена пізніше, ми все одно скажемо "спасибі", але тоді багато чого буде витрачено даремно, багато людей загине", - додав він.

Нагадаємо, що Австралія відправила до України свої БТР. Словенія теж передала велику партію озброєння, куди увійшли автомати Калашникова, шоломи, бронежилети, інше обладнання та 35 бойових машин піхоти. Словаччина підтвердила, що віддасть Україні 5 гвинтокрилів й боєприпаси для РСЗВ "Град". Журналісти також підрахували, що Німеччина поставила Україні втричі менше зброї, ніж пообіцяла.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...