"Своя шкура" карателям Путіна дорожча кремлівських "брєднів" про "величие": Росгвардійці Краснодара відмовилися повертатися на війну в Україну

Бійці Росгвардії з Краснодара, які брали участь у війні проти України в лютому-квітні і намагалися відправити туди повторно, подали рапорти з відмовою їхати воювати, повідомляють ЗМІ. Про це повідомляють "Кавказ.Реалии" з посиланням на співрозмовника з головного управління Федеральних військ Національної гвардії з Краснодарського краю та ще одного військовослужбовця, передають Патріоти України.

Росгвардійці вкрай незадоволені виплатами, що надійшли за два місяці перебування в Україні – вони виявилися значно нижчими, ніж розповідають пропагандистські ЗМІ. І це стало однією із причин відмови.

Командування пояснило, що позраховувало зарплату воякам за війну не в рублях, а в доларах. Якщо 10 березня офіційний курс долара у Росії офіційно становив 120 рублів, то 26 травня – лише 56 рублів (що звісно не відповідає реальному курсу 'чорного ринку'.-ред.), що й пояснюється різниця у розмірі військових виплат.

Дослівно: "Тільки днями прийшла виплата за другий місяць перебування там. І якщо за перший місяць заплатили 100 тисяч, то зараз – 50. Командування пояснило це падінням курсу долара – виплата розраховується з 50 доларів за день перебування, але проводиться в рублях по російському курсу".

За словами співрозмовника, у його загоні п'ять співробітників подали рапорти про вихід на пенсію – вони були передпенсійного віку. Також йому відомо ще мінімум про п'ятьох бійців, які подали рапорти про відмову їхати в Україну з інших причин.

Стихія "допомогла" самоліквідуватись: У Чорне море з Криму віднесло човен із російськими строковиками

неділя, 5 травень 2024, 9:54

В окупованому Криму віднесло в море човен із строковиками з республік Північного Кавказу, розповів гауляйтер республіки Північна Осетія - Аланія Сергій Меняйло. Нині їхні пошуки продовжуються. За словами Меняйло, він отримав відеозвернення від однієї з...

"Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити": Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передають Патріоти України. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Ма...