Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному технічному університеті. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України.

На базі університету росіяни влаштували так званий міжнародний молодіжний форум із розроблення БПЛА. На цьому заході помічено представників терористичної організації ПВК "Вагнер".

У ЦНС наголосили, що завданням форуму є максимально залучити молодих білорусів до розроблення та виробництва БПЛА для Росії. Також відомо, що кураторами форуму є держсекретар "союзної держави" Дмитро Мезенцев та посол Росії Борис Грізлов.

Крім того, до Мінська приїхала делегація від Казанського технічного дослідницького університету, яка займається розробленням бойових БПЛА в Росії. Саме в університеті в Казані очікується постачання наукових кадрів для роботи на російський військово-промисловий комплекс. У Центрі національного спротиву зазначили, що кожен, хто допомагає окупантам здійснювати агресію проти України, буде покараний.

"Покладаємося лише на те, що є під рукою": Бійці ЗСУ на Донбасі втомилися чекати на західні снаряди, - Le Monde

п’ятниця, 17 травень 2024, 17:28

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва пообіцяв, що багатомільярдний пакет допомоги від США принесе реальні зміни на полі бою. Однак поки що українська армія щосили намагається протистояти російським загарбникам. І за затримки з постав...

Литва передала Україні партію БПЛА і систем для протидії дронам

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:57

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли боєприпаси, дрони й антидрони, повідомляють на сайті Міноборони країни в п’ятницю, 17 травня.Україна також отримала патрони 5,56×45 мм, генератори на 100 кВт і розкладні ліжка. У ...