Своїх не кидаємо: Путін заявив, що підтримає "референдуми" в Україні

Влада Росії зробить все, щоб забезпечити безпечне проведення "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України. Про це заявив президент РФ Володимир Путін у відеозверненні, передають Патріоти України.

"До Росії звернулися з проханням підтримати референдуми. Підкреслю: ми зробимо все, щоб забезпечити безпечне проведення "референдумів"", - заявив Путін.

На думку російського президента, "найжорсткішим чином був посилений режим репресій по всій Україні. Політика залякування, терор, насильство приймає все більш страшні варварські форми".

"Ми не маємо ніякого морального права віддати близьких нам людей на розтерзання ката, не можемо не відгукнутися на їх прагнення самим визначати своє майбутнє", - висловив думку Путін.

При цьому він заявив, що мета Заходу - послабити, роз'єднати і знищити РФ. "Вони прямо говорять, що в 1991 році змогли розколоти СРСР, а зараз прийшов час самої РФ, що вона повинна розпастися на безліч ворогуючих областей", - сказав він.Також глава Кремля вважає, що "український народ перетворили на гарматне м'ясо".

Він в черговий раз виступив з виправданнями свого нападу на Україну. "Новий черговий, як вже було раніше двічі, великомасштабний наступ на Донбасі був неминучим, а потім і атака на Крим. І рішення про попереджувальну операцію було необхідне", - заявив він. За даними глави Кремля, "ЛНР" практично повністю "очищена від неонацистів", а бої в "ДНР", де "київський режим створив глибоку лінію укріплень", тривають.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...