"Своїх не кидаємо": РосЗМІ запанікували через організатора заворушень в Одесі

Пропагандисти Кремля назвали інцидент із Євгеном Мефьодовим кричущим ставленням співробітників МЗС Росії до співвітчизника, що потрапив у важку ситуацію.
Євген Мефьодов. Фото: росЗМІ.

Консули РФ вимагають у Євгена Мефьодова, учасника провокацій 2 травня 2014 року в Одесі, який вийшов під заставу з українського СІЗО, оплатити 80 євро за відновлення втрачених документів. Про це повідомляє одне зі ЗМІ, що дотримується антиукраїнської позиції, посилаючись на представника російського фонду "Одиссей" Володимира Рибіна, передають Патріоти України.

Платні та якісні послуги, відповідно до прейскуранта, надає консульство РФ в Одесі своїм співгромадянам, які опинилися на чужині без документів і засобів до існування. За недорого - всього за 80 євро - консульство РФ із доброзичливою посмішкою видасть вам папірець, за яким ви зможете влаштуватися хоча б вантажником і зняти хоча б кут після п'ятирічного сидіння в зіндані в полоні (паспорт, до речі, в зіндані і залишається), - написав Рибін.

Зазначимо, пропагандисти назвали інцидент кричущим ставленням співробітників МЗС Росії до співвітчизника, що потрапив у важку ситуацію. Матеріал про Мефьодова вони опублікували під назвою: Своїх не кидаємо.

Нагадаємо, росіянин Євген Мефьодов вийшов на свободу разом з українцем Сергієм Долженковим. Потрібну суму за їх заставу перерахував нардепутат восьмого скликання Микола Скорик. Суд зажадав за кожного з підозрюваних 153 тис. гривень.

Фігуранти справи 2 травня Долженков і Мефьодов були взяті під варту в 2014 році, а потім в 2017 році з'явилися нові звинувачення. Їм було оголошено підозру в спробі повалення конституційного ладу, в захопленні державної влади і в посяганні на територіальну цілісність України. 16 серпня суд постановив, що Мефьодов і Долженков можуть вийти із СІЗО під заставу.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...